Ez egy gasztroképregényblog: Zsidek László Ízvadász nemzetközi barangolásai során megismert, és a Magyar Konyha legjobb receptjeit, ételeit, élményeit osztja meg Veletek. Ha az Ízvadász TV műsorából nem sikerült ellesni, itt megtalálhatod. A műsort egyébként a Story5 szombaton és vasárnap 11 kor vetíti! A kezdet:http://izvadasz-tastehunter.blogspot.com/
A a fogadalmam szerint csak finom ételeket és kitűnő borokat iszom. Ez a recept mindkét kritériumnak megfelel. Fő ízesítője marsala bor, talán a mi tokajinkhoz lehet legjobban hasonlítani.... Tovább »
Sajnos el kell ismerni, amíg nem kóstoltuk meg az olaszok rizottóját, nem is igazán tudtuk, hogy miért is esszük ezt. Nekem mindig száraz volt ez az étel. A teljes igazsághoz tartozik, hogy a gömbölyű szemű erre a célra nemesített rizsből az igazi. Hiszen ezt vajon, a névadó anyagokkal, állandóan után töltögetve lehet készre párolni. Ha… Tovább »
Tegnap az utazási kiállításon a Békéscsabai standon kaptam egy kis csípős vastag kolbászt. Egyébként ott ebből volt a kerítés. Holnap fogják elárverezni a maradékot. Kicsit a körbenéztem a hűtőben mit tehetnék még rá. Ezeket találtam. Az alap persze enyhén fokhagymás bazsalikomos sós paradicsom kenet. Ínyencek a tésztát megvajazhatják. De olíva olaj is megteszi. A feltét,… Tovább »
Borók Krisztina cukrász egy Tiramisu változatot készített. Ő egy rangos catering üzemben dolgozik, ha repülővel utazunk valahova, valószínű, hogy megkóstolhatjuk süteményeit.
http://www.youtube.com/watch?v=fAS6Pt4upOM... Tovább »