Ízvadász-Képregény

Smarni Ausztriából

Nálunk a családban gyakran szombaton ebédre, húsos leves és tészta került az asztalra. Amikor szóba került, hogy mit főzzünk, akkor legtöbbször erre szavaztam. Amikor kinyílt a határ és már Ausztriába mehettem, alig mulasztottam el, hogy ezt sok helyen megkóstoljam. Ma is kedvenceim közé tartozik.  Természetesen ez veletek is szívesen megosztom.  Varga Zsuzsa énekes, volt bájos… Tovább »

Vadas libamell szalvétagombóccal

Vadas kicsit másképpen: Az európai konyhában több helyen megjelenik a zöldséges lében párolt vad, illetve marhahús. A vadas marha ilyen formában inkább már csak a magyar konyhára jellemző. A szalvétagombóc receptjét inkább az osztrák séfek dolgozták ki. Mindenesetre ez igazán finom párosítás!... Tovább »

Kedvenc Pizzám!

Tegnap az utazási kiállításon a Békéscsabai standon kaptam egy kis csípős vastag kolbászt. Egyébként ott  ebből volt a kerítés. Holnap fogják elárverezni a maradékot.  Kicsit a körbenéztem a hűtőben mit tehetnék még rá. Ezeket találtam. Az alap persze enyhén fokhagymás bazsalikomos sós paradicsom kenet. Ínyencek a tésztát megvajazhatják.  De olíva olaj is megteszi. A feltét,… Tovább »

Így kell járni!

http://www.csutoraetterem.hu/ Ha kíváncsi vagy a helyre! A TV Paprikás rendezőm Szabó Szilárd (Sziszi)volt. Itt járni tanít. A Velence tavi “magány” Miért jöttünk ide? Ezért Agárdi harcsapaprikás galuskával: Palacsintákkal töltött rétes:  ... Tovább »

Ausztriai kedvenc helyeim egyike:

Nagyon szeretem Ausztriát! Sok kellemes élmény, ízvadászat fűz oda. A Gasthof kategóriában nekem ez a hely vitte el a pálmát. Az igazsághoz hozzá tartozik , a tulajdonos sem akár ki. Hallottatok -e a Red Bull energia italról? Ezt helyet Dietrich Mateschitz birtokolja, mert fontosnak tartja, hogy a Tradíciókat megőrizze. Néha beugrik a helikopterével is vacsorázni. Szinte csak osztrák alapanyagból készülnek az ételek, italok. Azért találtam magyar pálinkát is!... Tovább »

Pisztráng horgászat negatív rekordja!

Vallomással tartozom, a horgászat és én ritkán találkoztunk az életemben. Erre kitűnő példa: Gyergyószentmiklósi pisztrángos (Erdély) tavak mentén a rendező megálmodta, hogy a halaktól hemzsegő vízből kifogom, majd együtt házigazdáinkkal megsütjük a zsákmányt.... Tovább »

Pácolt harcsafelfújt rókagombás, bazsalikomos tésztával

Annak idején harcsafelfújt receptet a Belcanto étteremben gyűjtöttem Hercz Gyögynél : Ez egy nagyon látványos étel, igazi könnyű étel: Pácolt harcsafelfújt rókagombás, bazsalikomos tésztával  10 db. tojás 0,5 dl száraz fehérbor 0,5 kg harcsafilé 10 dkg forrázott spenót 0,5 l tejföl 3 gerezd fokhagyma 2 dl tejszín 20 dkg rozskenyér só fehér borskörethez0,5 l száraz fehérbor 0.5… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!