Az Aldiban megláttam a vörös héjú Cleopatra újkrumplit(Magyar Termék), és azonnal eldöntöttem, hogy paprikás krumpli lesz ebédre. Vettem bele Wiesbauer szafaládét, mert többször jártam náluk, és Ők még mindig húsból készítik a termékeiket. Ráadásul jók is. Régi bölcsesség, hogy az új burgonyát ne főzd, hanem párold! Ezért a vastag talpú fedeles serpenyőmben olajon kipattogtattam a köménymagot, majd rádobtam a finomra vágott idei főzőhagymát, zöldpaprikát, fokhagymát,durvára őrölt borsot, majd egy kis ideig pirítottam. Hozzáadtam a lekapart héjú hasábra vágott burgonyát. Megszórtam delikáttal* és sóval kis fokozaton fedő alatt néhányszor átkeverve puhára pároltam. Legvégül piros paprikával megszórtam, még egyszer átpirítottam, majd kevés vízzel felengedtem. Felforraltam, és elkevert tejfölt tettem a tetejére és fejes salátával tálaltam.
*tudom, hogy többen ételízesítő ellenesek, én nem, a kínai konyha elég rég használja őket. Csak nézzük meg őket, van-e mellékhatása?