Azért volt abban jó is amikor a Szovjet csapatok ideiglenesen hazánkban állomásoztak: Megtanultuk tőlük a Bulocski receptjét.
Azért Marót Vikivel főztem meg ezt az ételt, mert Ő döntően amerikai stílust képviselt. Hogy meg legyen a nagyhatalmi egyensúly!
Bulocski – túróval töltött sült zsemle
4 zsemle 25 dkg tehéntúró 4 tojás sárgája ½ l tej ¼ vanília rúd 1 cs. mazsola 4 kk. méz, vagy porcukor 1 kk. reszelt citromhéj |
4 db zsemle kalapját levágjuk. Belsejét kikaparva meglocsoljuk kevés, édes vaníliás tejjel. 25 dkg tehéntúrót villával szétnyomkodunk, és összekeverjük 4 kávéskanál porcukorral vagy mézzel, egy csomag vaníliás cukorral, kevés reszelt citromhéjjal, 2 tojássárgájával, a tejbe áztatott és kinyomkodott zsemlebéllel, 2 evőkanál megmosott mazsolával, végül a tojáshabbal. Az ízes tölteléket halmozzuk a zsemlékbe, majd egy mély hőálló tálba vagy tepsibe téve kalapjával letakarjuk, és 2-3 dl édes, 2 egész tojással elkevert tejjel meglocsolva addig sütjük, amíg a tejet fölszívja, a teteje pedig enyhén megpirul.