Almás krémes – Feng Shui sütemény
a tésztához: 1 kg savanyú alma (hámozva), – fa 9 db tojás, – föld 25 dkg cukor, – föld 25 dkg finomliszt – fa 1 cs. sütőpor, – fa 3 evőkanál víz, 1 púpozott evőkanál kakaó, – tűza krémhez: 5 tojás sárgája, – föld 2 evőkanál liszt, – fa 3 evőkanál cukor, – föld 1 cs. vaníliás cukor, – föld 7 dl tej, – föld 25 dkg vaj vagy margarin, – föld 10 dkg porcukor – földa csokimázhoz: 3 evőkanál cukor, – föld 3 evőkanál kakaó, – tűz 3 evőkanál víz, 3 dkg vaj – föld |
Tudom egy kicsit macerás, de mit csináljunk ha ennyi elem(föld,víz, levegő, tűz, fa) van.
A fele tésztát az almára simítjuk, majd a másik felébe belekeverjük a kakaót. Végül ezt is rásimítjuk a sárga tésztára. Előmelegített sütőben, kb. 180ºC megsütjük. Sülés után kifordítjuk a tepsiből úgy, hogy az almás része kerüljön felülre. A fóliát levesszük, teljesen kihűtjük.
2. A krém elkészítése:
A rámát a porcukorral habosra keverjük.
A tojás, a liszt, a cukor és a vaníliás cukor keverékét szintén habosra verjük, majd lassan, hogy ne csomósodjon, hozzáadjuk a tejet. Állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
Ha ez a főzött krém kihűlt, hozzátesszük a margarinnal összekevert porcukrot. Jól eldolgozzuk. (Ha nagyon különlegeset szeretnénk, akkor még 2 dl tejszínből vert habot is belekeverünk.)
3. A csokimáz készítése: A cukrot, a kakaót a vízzel sűrűre főzzük, hűltében belekeverjük a vajat. Ezt a mázat aztán szabálytalan alakzatban rácsurgatjuk a süteményre.