Almás krémes – Feng Shui sütemény

Almás krémes – Feng Shui sütemény 

Horváth Mária Feng Shui szakértő



a tésztához:

1 kg savanyú alma (hámozva), – fa

9 db tojás, – föld

25 dkg cukor, – föld

25 dkg finomliszt – fa

1 cs. sütőpor, – fa

3 evőkanál víz,

1 púpozott evőkanál kakaó, – tűza krémhez:

5 tojás sárgája, – föld

2 evőkanál liszt, – fa

3 evőkanál cukor, – föld

1 cs. vaníliás cukor, – föld

7 dl tej, – föld

25 dkg vaj vagy margarin, – föld

10 dkg porcukor – földa csokimázhoz:

3 evőkanál cukor, – föld

3 evőkanál kakaó, – tűz

3 evőkanál víz,

3 dkg vaj – föld

Tudom egy kicsit macerás, de mit csináljunk ha ennyi elem(föld,víz, levegő, tűz, fa) van.



1. A tészta készítése: A nagyon vékonyra felszeletelt almát fóliával kibélelt tepsibe szeleteljük. A fóliát előzőleg vajjal vagy margarinnal megkenjük. A tojások fehérjéjét habbá verjük. A sárgáját a cukorral, a sütőporral és a vízzel szintén habosra verjük. Az így kikevert tojássárgás masszához óvatosan hozzáadjuk a finomlisztet, a végén pedig lassan hozzáadjuk felvert fehérjét is.

A fele tésztát az almára simítjuk, majd a másik felébe belekeverjük a kakaót. Végül ezt is rásimítjuk a sárga tésztára. Előmelegített sütőben, kb. 180ºC megsütjük. Sülés után kifordítjuk a tepsiből úgy, hogy az almás része kerüljön felülre. A fóliát levesszük, teljesen kihűtjük.

2. A krém elkészítése:

A rámát a porcukorral habosra keverjük.

A tojás, a liszt, a cukor és a vaníliás cukor keverékét szintén habosra verjük, majd lassan, hogy ne csomósodjon, hozzáadjuk a tejet. Állandó keverés mellett sűrűre főzzük.

Ha ez a főzött krém kihűlt, hozzátesszük a margarinnal összekevert porcukrot. Jól eldolgozzuk. (Ha nagyon különlegeset szeretnénk, akkor még 2 dl tejszínből vert habot is belekeverünk.)

3. A csokimáz készítése: A cukrot, a kakaót a vízzel sűrűre főzzük, hűltében belekeverjük a vajat. Ezt a mázat aztán szabálytalan alakzatban rácsurgatjuk a süteményre.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »