Nagy szerelem Szicília, és a marsala bor

A a fogadalmam szerint csak finom ételeket és kitűnő borokat iszom. Ez a recept mindkét kritériumnak megfelel. Fő ízesítője  marsala bor, talán a mi tokajinkhoz lehet legjobban hasonlítani. Markáns ízek és száraz, édes  borokra ritkán jellemző gazdag ízvilág.

Egy helyi híresség kertjében főzök :

Szicília Marsala csirke: Csirke Marsala Szicíliai étel 

Pollo alla Marsala



2 nagy csirkemell, vékony szeletekre vágva (borjúhús is használható)

1 üveg Marsala bor (édes szicíliai bor, amit Tokaji aszúval is kiválthatunk)

teljes kiőrlésű liszt

olíva olaj

50 g capr bogyó

1 nagy citrom leve

2 ek. vágott friss petrezselyem

só, borsolaszos zöld fűszerek bazsalikom, oregánó díszítésre.



Egy nagy serpenyőben néhány másodpercig melegítjük az olajat vigyázva, hogy ne égjen. A lisztbe forgatott csirkehús szeleteket az olajba tesszük, rendszeresen forgatjuk. Megszórjuk sóval, borssal, hozzáadjuk a citromlevet. Amikor a csirke némileg megsült, vigyázva ráöntjük fél üveg Marsala bort, elkeverjük. Kb. 2 perc alatt az alkohol elillan az ételből. Amikor majdnem kész hozzá kell adni a petrezselymet, végül a capri bogyót. Ha sűrűbb mártást szeretnénk, adjunk hozzá még lisztet.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »