Rumos kétszersült (vagy babapiskóta) madártejjel
1 cs. Hóvirág kétszersült 6 tojás 1 l tej 1 ek. porcukor 1 dl rum ½ rúd vanília, (ha nincs, vaníliás cukor) 10 dkg cukor csipet só |
A rumot keverjük el a cukorral, és locsoljuk meg a kétszersülteket. Ezután egy teljesen hagyományos madártejet főzünk. Felforraljuk a tejet, felverjük egy csipet sóval a tojás fehérjéket, a végén kevés porcukrot keverünk hozzá, hogy keményebb habot kapjunk. A cukrászok forrásban lévő vízben főzik ki! Evőkanállal csinos kis bárányfelhőket formázunk, a forrásban lévő tejre tesszük őket. Néhány percen belül megfordítjuk, hogy mindkét fele megfőjön. Végül szűrőkanállal a bárányokat levesszük a tejről. Finom szűrőn átszűrjük a tejet, és végül a vaníliával kikevert cukros tojássárgáját állandó keverés mellett hozzáöntjük, majd egyet forr (vigyázat, könnyen odaég), és ezt a forró madártejet ráöntjük a beáztatott kétszersültekre. Rátesszük az előzetesen megfőzött habot, és néhány órára hűtőszekrénybe tesszük. Persze csak a madártejet készíted el a család akkor is hálás lesz!