Pácolt harcsafelfújt rókagombás, bazsalikomos tésztával

Annak idején harcsafelfújt receptet a Belcanto étteremben gyűjtöttem Hercz Gyögynél : Ez egy nagyon látványos étel, igazi könnyű étel: Pácolt harcsafelfújt rókagombás, bazsalikomos tésztával 



10 db. tojás

0,5 dl száraz fehérbor

0,5 kg harcsafilé

10 dkg forrázott spenót

0,5 l tejföl

3 gerezd fokhagyma

2 dl tejszín

20 dkg rozskenyér



fehér borskörethez0,5 l száraz fehérbor

0.5 dl olíva olaj

0,5 kg tészta

10 dkg rókagomba

10 dkg kagylóbél

1 dl tejszín

1 citrom

friss bazsalikom

A harcsafilét apró kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával és fehér borral elkeverjük. Kb. 6 órán át hűtőben pácoljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját bekeverjük a pácolt hallal, a spenóttal, és a pirított kenyérkockával. Tojáshabbal lazítjuk, majd kiolajozott formába töltjük és 30 perc alatt gőzös sütőben készre pácoljuk.

Köret készítése:

Kevés olíva olajon megpirítjuk a kagylót és a gombát. Felöntjük tejszínnel és fehér borral. Belekeverjük a vágott bazsalikomot és a főtt tésztát.

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »