Még itt a sült kolbász és cékla szezon

Hollandiában amikor a Mikulás jön hajóval Spanyolországból, akkor szokták ezt az ételt készíteni. Még javában dúl a sült kolbász, és cékla szezon érdemes ezt kipróbálni! Árján barátunk mutatta meg ezt a receptet.

A tálalás:

A Mű:



1,5 kg burgonya

40 dkg cékla savanyúságnak elkészítve

50 dkg alma

1 fej vöröshagyma

20 dkg füstölt szalonna

2 szál sütőkolbász

olaj a sütéshez

A kockára vágott burgonyát fél puhára előfőzzük. Hozzátesszük a finomra vágott hagymát, a céklát, a felkockázott almát, az egészet együtt főzzük. Eközben kisütjük a kolbászt. Kisütjük a kis kockára vágott szalonnát is, ezt félretesszük. A szalonna zsírjában sütünk ki néhány alma karikát, ezzel fogjuk díszíteni az ételünket. Mindeközben a céklás burgonyánk kifőtt, összetörjük. Tányérra szedjük a burgonyát, ráhelyezzük a sült kolbászt, erre a sült almakarikákat, s rászórunk sült szalonna kockákat.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »