Sváb zöldbabfőzelék

Sváb zöldbabfőzelék.

Már rég főztem sváb zöldbab főzeléket most sort kerítettem

rá. Ezt a receptet Anyósomnál szerettem meg. De valahogy enyém soha nem lett

olyan jó, mint az övé. Míg az ember fiatal és tanulmányaival nem egyező recepttel

találkozik, az Ego nem engedi a feltétel nélküli elfogadást.  Azt tanultam, hogy az egyik fő ízesítő a

vöröshagyma. Hát a Gannai-Pápai svábok nem így gondolják, Ők fokhagymával, kis

delikáttal, és paprikával, viszont bőséges tejföllel, na és kockára vágott

burgonyával főzik.  Meg is van az

eredménye.  Amikor Sydneyben egy rövid

ideig az ottani talán legdivatosabb magyar étteremben hazai specialitásokat

főztem bevetettem ezt a receptet. Hamarosan  Lőwy Úr , aki Ausztrália egyik leggazdagabb

embere övé az ottani legnagyobb pláza lánc a Westfield, (természetesen magyar

származású )többször eljött, hogy üresen feltét nélkül ezt rendeljen.

Én azért sütöttem rá egy kis kolbászt is, egy idő óta a „Míves

parasztkolbászt” használom főzésre, de mostanában ennek is romlott a minősége,

kereshetek más márkát.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »