Roy és a Szabolcsi töltött paprika

Szabolcsban Editkétől tanultam ezt a receptet, mivel megtudtam, hogy Roy figyel a vonalaira ezért leptem meg ezzel a finomsággal. Bejött!

És a mű

s a recept:

szabolcsi töltött paprika, káposzta, vagy vegyesen 

Származási hely: Nyíregyháza Sóstó, Szabolcs Szatmár Bereg megye


60 dkg darált sertés lapocka

1 nagy fej vöröshagyma

1 csésze rizs

só, bors, ételízesítő ízlés szerint

1 kis fej káposzta

4-5 db. színes zöldpaprika

5-6 szelet nyers füstölt hús

1 l házi paradicsomlé, vagy 100%-os ivólé



A káposzta leveleit „megabáljuk”, sós vízben pár percig felfőzzük. A tölteléket elkészítjük: a rizshez hozzáadjuk a darált húst, és a káposzta főzőlevéből a rizs mennyiségének kétszeresét forrón. Állni hagyjuk 10-15 percig, ez alatt a rizs kissé megduzzad. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, apróra vágott vöröshagymával. A zöldpaprikákat kifúrjuk, a magokat kiszedjük. A tölteléket káposztalevelekbe és a kifúrt paprikákba töltjük. Egy lábosba rétegezzük a káposztát, a hús szeleteket, a paprikát. Közben minden réteg után paradicsomlevet öntünk rá. Kb. fél órát főzzük lefedve, egy tányért ráhelyezve, hogy minden tölteléket lefedjen a paradicsomlé. Télen készíthetjük kelkáposzta levelet betöltve, és a rizst kukorica darára is cserélhetjük, ekkor kissé tovább kell főzni.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »