Falusi Mariann és a meggyes lepénye

Itt már kiderült, hogy sós a lepény! Ez után landolt a szemétbe.

Pedig nagy gusztusos!

Persze nem vagyok amnéziás, ez a recept szinte mindenféle gyümölccsel készülhet, nekem ez a kedvencem!

Cseresznyés lepény 


36 dkg liszt

12 dkg vaj

2 tojás sárgája

1 dl tejföl vagy tejszín

2 dl tej

2 dkg élesztő

kevés só

1 kanál cukor

50 dkg cseresznye kimagozva

5 dkg vaj a tepsi kikenéshez

10 dkg fahéjas gyümölcscukor a tetejére



A tészta alapanyagokból tésztát keverünk, kivajazott tepsibe nyújtjuk. Tetejére kimagozott cseresznyét teszünk, fahéjas gyümölcscukorral meghintjük. Fél órát pihentetjük, és forró sütőben kisütjük.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »