Emilio és a fogyókúrás vadas marha

Vadas marha 


50 dkg marha hátszín

20 dkg sárgarépa

1 szál gyökér

¼ fej zeller

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2-3 ek. olaj

2 dl tejföl

2 dl tejszín

1 ek. liszt

2 ek. mustár

¼ citrom

4-5 levél babérlevél

4-5 szem egész bors

2-3 ek. gyümölcscukor

50 dkg tésztaköret



A pác elkészítéséhez a felsorolt fűszereket, zöldségeket felfőzzük vízben. A fűszereket érdemes teatojásba tenni, mert ezzel rögtön le is szűrjük a levet. Kihűtjük, és 1-2 napra hűtőbe téve bepácoljuk a marhahúst. Pácolás után forró olajban a hús minden oldalára kérget sütünk, félretesszük. A kisült hús zsiradékjában lepirítjuk az összedarabolt sárgarépát, gyökeret, zellert, vöröshagymát, babérlevelet, citromot. Használjuk fel a pácolási zöldségeket, de egészítsük ki még sárgarépával. Amikor zsírjára lepirultak zöldségeink, kevés liszttel megszórjuk, felengedjük a páclé egy részével. Az elősütött húsokat visszatesszük ebbe a lébe, s fedő alatt lassan pároljuk, míg meg nem puhulnak. Ekkor kivesszük a húsokat. A főző léhez hő kiegyenlítéssel hozzátesszük a mustár-tejföl-tejszín keverékét. A babérlevelet vegyük ki a pépesítés előtt, mert darabos lesz tőle a mártásunk. Ezután bot mixerrel, vagy turmix géppel mártássá pépesítjük, és kiforraljuk. Ha szükséges, gyümölcscukorral édesítjük.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »