Ízvadász-Képregény

Nagy szerelem Szicília, és a marsala bor

A a fogadalmam szerint csak finom ételeket és kitűnő borokat iszom. Ez a recept mindkét kritériumnak megfelel. Fő ízesítője  marsala bor, talán a mi tokajinkhoz lehet legjobban hasonlítani. Markáns ízek és száraz, édes  borokra ritkán jellemző gazdag ízvilág.

Egy helyi híresség kertjében főzök :

Szicília Marsala csirke: Csirke Marsala Szicíliai étel 
Pollo alla Marsala


2 nagy csirkemell, vékony szeletekre vágva (borjúhús is használható)
1 üveg Marsala bor (édes szicíliai bor, amit Tokaji aszúval is kiválthatunk)
teljes kiőrlésű liszt
olíva olaj
50 g capr bogyó
1 nagy citrom leve
2 ek. vágott friss petrezselyem
só, borsolaszos zöld fűszerek bazsalikom, oregánó díszítésre.


Egy nagy serpenyőben néhány másodpercig melegítjük az olajat vigyázva, hogy ne égjen. A lisztbe forgatott csirkehús szeleteket az olajba tesszük, rendszeresen forgatjuk. Megszórjuk sóval, borssal, hozzáadjuk a citromlevet. Amikor a csirke némileg megsült, vigyázva ráöntjük fél üveg Marsala bort, elkeverjük. Kb. 2 perc alatt az alkohol elillan az ételből. Amikor majdnem kész hozzá kell adni a petrezselymet, végül a capri bogyót. Ha sűrűbb mártást szeretnénk, adjunk hozzá még lisztet.

Görögország Katakolon

A hajdani első olimpia helyszínére nyáron mentünk forgatni, hogy garantált jó idő legyen. Úgy tudom, hogy ezen a vidéken évi 3-4 nap ami esős. Nyáron szinte soha nem történik meg. Feszes volt a programunk és csak egy napra álltunk itt meg. Természetesen zuhogott! Gyönyörű mediterrán helyszínek, ókori olimpiák emlékeivel, ehelyett behúzódtunk egy fedett teraszra és ott készült el a felvétel.

http://www.katakolon.gr/

Még egy fontos tanács, fényképezésnél soha ne egyél! Következmény bambafej!

Na és mit főztem? Az egyik görög kedvencem a bableves Fasolada-t

Bangkoki mozgóbüfé

Bangkokban is mit sok ázsiai nagyvárosban nagyon szélsőséges és gazdag a gasztronómiai kínálat. Sok dolgot megkóstoltam volt amit nem. Például ezt nem vállaltam be. Pedig nagyon szeretem a Thai konyhát. És itt a csomagolás is, banánlevél.

 

 

 

 

 

 

 

Még ennél is durvább volt egy olyan árus aki távolról nézve fekete étel árult. Amikor közeledtem legyezőjével elhajtotta a legyeket, mert ettől volt fekete, és vöröses halszálkákat árult. Úgy nézett ki mint az amerikai rajzfilmeken a macska által megevett halak. Annyira ledermedtem, hogy elfelejtettem lefényképezni.

Bensheimi gigantikus pecsenyesütő

Itt a grillszezon ötletadónak a Benshemi Auerbach Castle látott pecsenyesütőt, és kemencét mutatom nektek meg. Ez egy varázslatos német kisváros( Frankfurt közelében), ha arra jártok ne hagyjátok ki! 

Fitnesz pizza Sinkó Andival

Sinkó Andi régi barátom. Amikor elfogadta a meghívásomat sokat gondolkodtam azon, hogy mit főzzünk együtt. Arra gondoltam, neki különösen vigyázni kell az alakjára. Tévedtem, persze ennyi mozgás mellett tényleg felesleges a fogyókúra. Szerencsére nagyon ízlett neki a főztünk, és nagy számú tanítványinak bizonyára jól jön ez a kedvelt ételünk újra hangolva.

http://www.youtube.com/watch?v=bNgrUzmIBHg&feature=g-all-u&context=G2324fccFAAAAAAAAHAA

A remekmű, kérsz egy falatot?

A recept


40 dkg teljes kiőrlésű liszt, tönköly liszt
3 dkg friss élesztő
1 evőkanál cukor
2,5 dl langyos víz
1,5 kávéskanál só
2 evőkanál olaj



A lisztet tálba szitáljuk, a szétmorzsolt élesztőt a cukorral együtt a közepébe tesszük. Hozzáöntjük a vizet, 30 percig lefedve kelesztjük. Ezután hozzáadjuk a sót, majd az egészből nyújtható tésztát dagasztunk, cipót formálunk, és négy részre vágjuk. 

Pizza feltét
A pizza tésztát saját készítésű paradicsom pürével kenjük meg. A friss paradicsomot kevés vízben fedő alatt 2 gerezd fokhagymával főzzük, majd bot mixerrel pürésítjük. Tehetünk hozzá pizza, vagy olasz fűszerkeveréket, ha van friss fűszernövényeket a kertből. Ha nincs friss paradicsom, használhatunk paradicsom konzervet is, de a sűrített paradicsom konzerv nem pizzához való.

A feltétnél szárnyalhat a fantáziánk. Vékonyra vágott cukkíni, brokkoli, uborka, gomba, zöldpaprika, kaliforniai paprika, sovány sonka, sajtok, virsli, párizsi, mozzarella sajt, ha van cheddar sajt. A tetejére pizza fűszerkeveréket szórunk, esetleg oregánot, majd be a sütőbe, és néhány perc alatt kész.

Hűvösvölgyi Vigadó Étterem, Gasztro Színház:Francia négyes

Hűvösvölgyi Vigadó Étteremben működő Gergely Róbert szervezte Gasztro színházban jártam, nagyon kellemes este volt. Itt van egy kis ízelítő:

http://www.youtube.com/watch?v=bNgrUzmIBHg&feature=g-all-u&context=G2324fccFAAAAAAAAHAA

http://www.gergelytheater.hu/

 Robival  a díszletben beszélgetünk.

Itt már a színészeké a terep:Szereplők: Gregor Bernadett, Németh Kristóf, Harsányi Gábor, Szabó Zsófi, Szabó Máté
Rendezte: Gergely Róbert 

Harsányi Gábort arról faggattam, nem furcsa-e egy étteremben fellépni? Persze ilyen hatalmas tapasztalattal, Ő már mindenhol megállja a helyét.

 

Top konyhák Bangkok Seafood Market Restaurant.

A

 

Világ Top konyháihoz sorolnám. Ez a Bangkoki étterem a maga nemében egyedül álló ! Egy élelmiszer áruház és egy étterem ötvözete. Mikor megérkezel fogsz egy bevásárló kocsit, és egy csinos thai lány segítségével elindulsz a pultok között. Ezek tematikusan vannak elrendezve. Elsőként halak, tengeri herkentyűk hatalmas  választéka következik. Nagyon sok féle zöldség, és köretválaszték felé folytatod utad. Ez után jönnek az édességek, és egzotikus gyümölcsök. Ez után a pénztárhoz mész kifizeted, és utad befejeztével érkezel a látványszakácsokhoz, akik frissiben elkészítik kedved szerint az ételed. Persze akkora mennyiséget vásárolsz, hogy töredékét tudod megenni, ezért a maradékot becsomagolják. A mérte egyébként impozáns legalább 1500 vendég ülhet le egyszerre . Persze egy 10 milliós metropolisban mindig akad vendég, turista.

http://www.seafood.co.th/gallery/

 

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!