A recept kitalálója, főző partnerem Dr Libach Viktória aki 2X25 kg-os fogyáson van túl! ![]()
![]()

10 dkg hagyma
10 dkg paprika
20 dkg paradicsom
20 dkg száraz marhahús, pulyka comb
45 dkg zöldbab
1 dkg sima liszt
1 kk. étolaj
1 dl tejföl
só, pirospaprika, őrölt kömény |

Étolajjal kikenjük a vastag falú, vagy teflon bevonatú edény alját, majd beledobjuk az apró kockára vágott hagymát. Sózzuk, és fedő alatt lassú tűzön megdinszteljük. A dinsztelt hagymára a tűzről levéve ízlés szerint pirospaprikát hintünk, majd hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, paradicsomot, és lassú tűzön addig pároljuk, amíg a paprika megpuhul. Ekkor beletesszük az apró kockára vágott marhahúst, őrölt köménnyel fűszerezzük az ételt, majd a húst majdnem készre pároljuk. Ekkor adjuk hozzá a zöldbabot és fedő alatt az egész ételt puhára főzzük. Amikor a hozzávalók megpuhultak, akkor a liszttel lehintjük, hozzáadjuk a tejfölt és vízzel főzelék sűrűségűre engedjük fel. Felforraljuk és tálaljuk.