Ízvadász-Képregény

Több ezer éves olívaolaj

Máltán egy család kötelességének érezte, hogy a római korból génsebészettel előállítsák az eredeti olíva cserjét. Ez kicsit a Jurassic Park-ra hasonlít, de itt szerencsére nem őshüllőket, hanem növényt sikerült újra éleszteni. Amikor elkezdett teremni, kiderült, hogy nagyon ellenálló,  jól tűri a helyi klímát, és kitünő minőségű olajat lehet készíteni belöle. Amikor megízleled több mint ezer évet repülsz vissza az időben.

A legzöldebb reggelizőhely!

Ausztria Loseggalm a mi nyelvünkön kicsit mást jelent!

Osztrák parasztreggeli :Imádom! Nekünk magyaroknak különösen ízlik, mert nagyon hasonló ételeket szeretünk! Füstölt szalonna, fűszeres túró, házi sajt, friss vaj. Természetesen ropogós péksütemények. És mindenféle friss ropogós zöldségek, saláta.

Ausztrália KRESZ, szesz, teszt

A KRESZBEN teszt:” egy férfi vezetéskor 2 üveg sört ihat egy nő csak 1-et “és ez a helyes válasz!!! (de ez csak a nem profiknak szól, taxi-teherautó-buszvezetőnél csak 2 ezrelék a megengedett.

 

Persze ez 3,75-ös, és nem 0,33

 

De a lényeg a kupak csavaros, és visszazárható!!!

 

Nagy ötlet. Egyébként finom.

 

Ha már az italoknál tartok!

 

A pezsgők nagyon nagy választékban kaphatók, és ténylegfinomak. Szilveszterkor ittunk egy mély vörös, színűt sajnos a márkáját még nem jegyeztem meg. Pedig méltó lenne rá.

 

Marhára álmodom!

Mikor lesz nálunk is finom hazai marhahús? Talán akkor, ha annyi tehén legel majd mint Írországban. Persze tudom, hogy ott több az eső zöldebb a fű. Talán nálunk is van még legelésre alkalmas szabad terület. Talán  állattartáshoz kedvet kellene csinálni!  Talán az érlelésre nagy hangsúlyt kellene fektetni, a húsiparnak, és a hatóságnak is újra kellene gondolnia a szavatossági időket. Tudom túl sok a Talán!

Mint a mesében: Fehéret, feketét, tarkát

Ezt a receptet már nehéz felülmúlni.

Rónai Egon erre az ételre simán mondhatná, hogy Húúzóós! Jó fajta pálinka nélkül ettől  hasnehéz leszel. Tudjátok mi a gáz ebben a kajában, hogy jó, kicsit bővebben K.jó. Hiába ezek a nagyszakácsi Lányok tudnak valamit!

 

Kocsmakultúra

Az Írek azt mondják, hogy a legjobb kocsmák náluk vannak! Mindenesetre talán itt  a legszínesebbek, és a legelfogadottabbak. Estére általában mindig megtelnek, hölgyek is szívesen beugranak egy traccspartira, sörözésre.  Az étlap általában nincs túl bonyolítva, viszont jókat lehet enni, inni. Rossz nyelvek szerint itt mást úgysem lehet csinálni. De én nagyon jól éreztem magam bennük. Egy kis ízelítő: Ezt sem tegnap nyitották!

A nagy éhínség járvány idején a hagyomány szerint nagyon sok ember köszönhette az életét a híres fekete sörnek. Jó is!

Ebben  volt a kedvenc konyhám de vacsorához gyakran kellett fél-egy órát várni a különálló- talponállóban sörözve. A kortyolgatás meghozta az étvágyat!

Tengeri hal sókéregben

A helyszín:  Spotornó Az Olasz Riviéra.

 A recept rövid : só+só+só  és hal, persze kreatívok frissen őrölt borsot , mediterrán zöld fűszereket, citrom karikát  tehetnek a hal hasába. Kívül nem érdemes fűszerezni, mert a sókéreg leválasztja. Ezt érdemes édesvízi hallal is kipróbálni! Ezt az ősi módszert láttam már hússal, csirkével is. A Római korban galamb is készült ezen a módon, de azt friss agyagba csomagolták, és került a tűzbe.

Micsoda arc a tulajdonos séf. Amikor megtudta, hogy gasztro mókus vagyok rögtön kiült közénk amikor volt szabad ideje, és Olaszos hévvel mesélt a régió ételeiről. 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!