Ízvadász-Képregény

Szamos Marcipán

Ki ne ismerné ma már Szamos Marcipánt! Épp ezért mentünk el hozzájuk forgatni. Beszélgetéskor derült ki, hogy egy évfolyamon végeztünk annak idején a Vendéglátó suliban 1970-ben. Ő mint cukrász, én pedig szakácsként. Mondanom sem kell volt miről beszélnünk. A marcipánnak viszonylag egyszerű a receptje, két fő összetevője van, a hámozott mandula és a porcukor. Még egy kis mennyiségű invert cukor, amiláz, és étkezésre alkalmas színezék kerül bele. Ha 50-50% a cukor és mandula aránya, az a nemes prémium alapanyag, általában ez eltolódik a magasabb cukor tartalom irányába. A figurák készítéséhez már speciális gépekre, nyomóformákra, nagy fantáziára, és kézügyességre van szükség. Ez mind megvan a Pilisvörösvári üzemben. Ezért az a Szamos marcipán, aminek ismerjük!
http://www.youtube.com/watch?v=sfN-ykZr_FY&feature=related... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!