Kell-e jellegzetesebb magyar sütemény mint az ünnepek szinte kötelező velejárója a bejgli, és ebből is a mákos. Régebben szinte minden háztartásban sütöttek, ma már egyre inkább a vásárolt bejgli a jellemző. Ez olyan recept, amit akár otthon is tudunk használni, hát rajta!
http://www.youtube.com/watch?v=EW6-lHA6Hx8... Tovább »
Töltött káposzta cserépedényben
Talán nincs még olyan változatos elkészítési módozat az országban, mint a töltött káposzta. Sok helyen sok féle receptet láttam, ettem. Nekem ez ízlik legjobban! Neked?
http://www.youtube.com/watch?v=EW6-lHA6Hx8... Tovább »
http://www.youtube.com/watch?v=EW6-lHA6Hx8... Tovább »
Korhely halászlé Mága Zoltánnal.
Mága Zoltán a “Királyok Hegedüse” a családi kedvenc halászlé receptjét hozta el magával. Halészélében nem ismerem a tréfát, de ez finom volt
http://www.youtube.com/watch?v=KAjYVOAL_AQ... Tovább »
http://www.youtube.com/watch?v=KAjYVOAL_AQ... Tovább »
Mézeskalács
Miért mentünk a Vári Cukrászdába mézeskalács receptért, mert Ők hagyományos nyersanyagokat használnak. A nyersanyagaik méz, cukor, vagy Xilit, tejszín, vaj, stb. Kicsit édes, kicsit hizlal! De finom! Majd többet mozgunk!
http://www.youtube.com/watch?v=KAjYVOAL_AQ... Tovább »
http://www.youtube.com/watch?v=KAjYVOAL_AQ... Tovább »
Harcsaparikás, túrós csusza.
Hogy érlelődik az emberben egy recept? Anyám Velencei, Apám Kalocsai születésű, tehát adva van az ősöktől a hal szeretete, de a végső inspiráció Frank Sándor barátom, az egyik forgatás alkalmából ezt készítette nekem, Szegeden. Így alakult ki bennem ennek az ételnek elkészítési módja. Szerintem így a legjobb, és Neked?
http://www.youtube.com/watch?v=KAjYVOAL_AQ... Tovább »
http://www.youtube.com/watch?v=KAjYVOAL_AQ... Tovább »
Cipóban sült füstölt csülök, padlizsán krémmel, kerti salátával
Szűcs Sándor mesterszakács, egy igazán érdekes cipóban sült füstölt csülköt alkotott. Nagyon kis méretben, inkább pogácsákat készít padlizsán krémmel, salátával tálal. Egy rangos előétel, vagy vendégváró falattá változtatta, ezt a veretes ételünket. http://www.youtube.com/watch?v=GIe-t9qJXcs... Tovább »
Tereh István Első Emelet egyben sült kacsa, rozmaringos burgonya, rumos párolt szilva,
Tereh István kitűnő példa arra, hogy ha valaki nem annyira profi a konyhában, de jól választ ételt, nagyszerű dolog jöhet ki belőle. Viszont a humora frenetikus!... Tovább »
Csicseriborsó krémleves királyrákfarokkal
A kedvenc tengeri herkentyűm a királyrák farok, ezt annyira szeretem, hogy még a csicseriborsó krémlevest is elviseltem ezért. Ami egyébként ízben állagban nagyon közel állt a mi sárgaborsó főzelékünkhöz.
http://www.youtube.com/watch?v=V6JcfVsWDvk... Tovább »
http://www.youtube.com/watch?v=V6JcfVsWDvk... Tovább »
Gesztenyével, szilvával töltött rántott sertéskaraj, párolt sütőtökkel
Sajnos a gesztenyés ételekből viszonylag kicsi a választék. Legyen eggyel több!
http://www.youtube.com/watch?v=xhJ8kpGacFw... Tovább »
http://www.youtube.com/watch?v=xhJ8kpGacFw... Tovább »
Frabato Mágikus kacsamája, párolt almával
Ezt a receptet Sydney-ben tanultam egy 94 éves hölgytől, ez volt a titkos családi recept, de arra gondolt, hogy megosztja velem-velünk. Nagyon szép hízott kacsamájat kaptunk a hentesünknél, ezért ebből készítettük, ráadásul ez olcsóbb is! Persze ezen a módon, ha hozzájutunk készülhet libából is.
http://www.youtube.com/watch?v=xhJ8kpGacFw... Tovább »
http://www.youtube.com/watch?v=xhJ8kpGacFw... Tovább »
