Falusi Mariannal nagyon jó volt főzni, pontosabban sütni. Nagyon közvetlen és nyitott. Képzeljétek el finomított sónk volt az asztalra téve a cukor mellé, ráadásul egyforma tálkában. Annyira egyforma volt, hogy Mariann megnyalta, hogy megismerje. Valahogy a sütibe még is só került cukor helyett. Az érdekes az volt, hogy nagyon szép lett, de amikor belekóstoltunk…! Képzelhetitek milyen szörnyen sós lett. Sajnos a fancsali képünket nem látjátok, amikor beleharaptunk! Ez után újrakészítettük! Egyébkén partnerem megfejtette a főzés titkát is! Itt van:
http://www.youtube.com/watch?v=9JCeNo4GTrc... Tovább »
Rubint Réka és a máglyarakás
Rékával nagyon rég óta ismerjük egymást. Ezért amikor eljött a konyhámba főzni, még arra is rávettem, hogy cukrot szórjon a tésztánkba. Kérette magát, kicsit vonakodott, de a végén beadta a derekát. Ja és a végén persze nagyon ízlett! Nekünk.
http://www.youtube.com/watch?v=3cnQcgmOiz8&feature=related... Tovább »
http://www.youtube.com/watch?v=3cnQcgmOiz8&feature=related... Tovább »
Emilio és a fogyókúrás vadas marha
Emilio, mint a többi más hasát szerető művész gyakran fogyózik. Ezért ajánlottam neki egy nem hizlaló vadas marha receptet.
A forgatás alatt az is kiderült, hogy a kuktám nem csak főzésre alkalmas, hanem :VILÁG PREMIER! még zenélésre is.
Ez az amikor valaki zenére született!
Körete: az nincs!!! de minek is ott van a finom zöldséges mártás!
http://www.youtube.com/watch?v=mSSGVeqiSec&feature=context&context=G24fee3cAUAAAAAAACAA... Tovább »
A forgatás alatt az is kiderült, hogy a kuktám nem csak főzésre alkalmas, hanem :VILÁG PREMIER! még zenélésre is.
Ez az amikor valaki zenére született!
Körete: az nincs!!! de minek is ott van a finom zöldséges mártás!
http://www.youtube.com/watch?v=mSSGVeqiSec&feature=context&context=G24fee3cAUAAAAAAACAA... Tovább »
Fésűs Nelly Reform sütemény(Csúnya de finom)
Van különleges forgatási nap akkor ez az volt. A szerkesztő arra gondolt, hogy jön egy csinos, törékeny színésznő, akkor készítsünk együtt egy reform süteményt. Nelly amikor megjött elmondta, hogy Ő egy igazi húsevő, nagyon szereti a masszív kajákat. Természetesen azért elkezdtük a forgatást. Menet közben kiderült, hogy remek humora is van a partneremnek és többször nevetésbe fulladt a felvétel. A végére eljutottam oda, hogy már folytak a könnyeim és alig tudtam befejezni a mondókámat.... Tovább »
Gulyásleves
Van-e még a nagyvilágban ezen kívül hibás néven ismert étel mint a gulyás? Ha külföldön gulyás felirattal találkozunk, majdnem bizonyosak lehetünk abban, hogy pörköltet találtunk. Persze nem az itthon jól ismertet, hanem annak egy sajátságos mutánsát. Nekem ez a Gulyás leves ezért készítettem el nektek.
http://www.youtube.com/watch?v=fAS6Pt4upOM... Tovább »
http://www.youtube.com/watch?v=fAS6Pt4upOM... Tovább »
Cigány lecsó
Ezt a receptet Gidáné Orsós Erzsébettől tanultam, Ő főiskolai tanárnő Pécsett.
Milyen érdekes, hogy az elkészítés eltér a megszokott lecsó készítéstől, viszont működik. Ez a tény is azt igazolja, hogy változatos a főzési tudományhoz, hogy csak megfelelő nyitottsággal érdemes közeledni. Ha azt gondoljuk, hogy csak mi ismerjük a tutit, mennyi új gasztronómiai örömtől fosztjuk meg magunkat. Még a köretről egy gondolat, a cigányság fontos kenyér féléje a punya erről sem feledkezzünk meg!... Tovább »
Milyen érdekes, hogy az elkészítés eltér a megszokott lecsó készítéstől, viszont működik. Ez a tény is azt igazolja, hogy változatos a főzési tudományhoz, hogy csak megfelelő nyitottsággal érdemes közeledni. Ha azt gondoljuk, hogy csak mi ismerjük a tutit, mennyi új gasztronómiai örömtől fosztjuk meg magunkat. Még a köretről egy gondolat, a cigányság fontos kenyér féléje a punya erről sem feledkezzünk meg!... Tovább »
Gazsi Gizi legényfogó leves
Gazsi Gizi titkos legényfogó, vagy férficsalogató levesét készítettük el. Megtanított a helyes nyelvhasználatra is, mármint a leves evésnél!
Egy próbát megér. Állítólag lányfogásra is alkalmas, de én még nem próbáltam!... Tovább »
Egy próbát megér. Állítólag lányfogásra is alkalmas, de én még nem próbáltam!... Tovább »
Szamos Marcipán
Ki ne ismerné ma már Szamos Marcipánt! Épp ezért mentünk el hozzájuk forgatni. Beszélgetéskor derült ki, hogy egy évfolyamon végeztünk annak idején a Vendéglátó suliban 1970-ben. Ő mint cukrász, én pedig szakácsként. Mondanom sem kell volt miről beszélnünk. A marcipánnak viszonylag egyszerű a receptje, két fő összetevője van, a hámozott mandula és a porcukor. Még egy kis mennyiségű invert cukor, amiláz, és étkezésre alkalmas színezék kerül bele. Ha 50-50% a cukor és mandula aránya, az a nemes prémium alapanyag, általában ez eltolódik a magasabb cukor tartalom irányába. A figurák készítéséhez már speciális gépekre, nyomóformákra, nagy fantáziára, és kézügyességre van szükség. Ez mind megvan a Pilisvörösvári üzemben. Ezért az a Szamos marcipán, aminek ismerjük!
http://www.youtube.com/watch?v=sfN-ykZr_FY&feature=related... Tovább »
http://www.youtube.com/watch?v=sfN-ykZr_FY&feature=related... Tovább »
Vajas galuska
Még ma is fülemben cseng hajdan volt mesterem Walter Bandi bácsi mondata: ” Fiam! a Csáky töltött rostélyos körete a vajas galuska!” Persze nem ilyen össze-vissza formában, ahogy a műsorban én csináltam, hanem szép egyenletes háromszög alakzatban, amit a kés derék szögben való irányváltással értük el. Na és persze habosra felvert tojásból készítettük. Azért csináltam egyszerűen, mert tartottam attól, hogy elveszi a kedvetek ettől a körettől.... Tovább »
A határon túl húzott rétes.
Nagyon szeretem a rétest. Gyakran látogattunk el Szlovákiába, a Dunaszerdahelyhez közeli településre Vásárútra. Itt kicsiben és nagyban készül a húzott házi rétes. Bugár Krisztina a fő szervezője ennek a rendezvénynek( bal alsó kép). Egy kis nosztalgia miatt érdemes megnézni ezt a kollázst!... Tovább »