Ízvadász-Képregény

Alföldi tarhonyáshús

Gyerek koromban is a kedvenc ételem közé tartozott, főztem már marha, kakas, liba, sertés, pulykacomból is. Szerintem megunhatatlan. Kíváncsi volnék, ha megnéznénk a Budapesti Éttermek menülapján, hány helyen találnánk meg? Bizonyára ők is ismerik a Bergendy slágert: Hagy főzzek ma magamnak! Itt a recept ha kedvet kaptok! Én akkor szeretem ha szaftos, és ennek az érdekében amikor a pörköltre ráteszem a megpirított tarhonyát egy evőkanál liszttel megszórom, mint egy elősűrítve. Ha zöldséggel szereted hát rajta!... Tovább »

Balázsy Panna Bögrés mákos süteménye

http://www.youtube.com/watch?v=oigghPYawF0 A bögrés mákos, ha nem is hungarikum, de még is külföldön szent borzadállyal nézett süteményünk. A világban úgy hiszik, hogy ez kábítószernek minősül, és ugyan csak veszélyes. Németországban, Ausztriában inkább a péksüteményeket, szórják meg vele, Izraelben még fehér fajtáját is ismerik. Olaszországban ettem már mákos tengeri herkentyűt, persze nem édességként. Mi persze gyakorlatból tudjuk, hogy ez más fajta mák és ráadásul nem a mák gubót, hanem beltartalmát fogyasztjuk. Bevallom nekem nagy kedvencem gyermekkorom óta. Ezért is választottam ezt a sütit:... Tovább »

Lacipecsenye mangalicából!

Ha sokadalomba megyek valahogy mindig az orrom odavisz egy lacipecsenyéshez. Miután a Kővári Grillben elmondtuk hogy némi harapnivalót szeretnénk, Kis Krisztián a séf ezt a szolid mangalica tálat készítette nekünk. Valahogy a mangalicából készült pecsenyéknek hurkáknak, sülteknek jobb az ízük!... Tovább »

Csirkében sült kenyér

A családban hányódott ez a szépnek aligha nevezett sütőedény. Már arra gondoltunk, hogy ez is bekerül a tökéletesen szükségtelen tárgyak gyűjteményébe. De kapott még egy esélyt. Valahol olvastam, hogy ha zárt formában sütünk kenyeret jobb lesz. Láss csodát az lett. kézzel bedagasztottam a kenyeret, hagytam kb 1 órát kelni, majd visszavertük, megint pihent majd fél órát,… Tovább »

Sváb zöldbabfőzelék

Sváb zöldbabfőzelék. Már rég főztem sváb zöldbab főzeléket most sort kerítettem rá. Ezt a receptet Anyósomnál szerettem meg. De valahogy enyém soha nem lett olyan jó, mint az övé. Míg az ember fiatal és tanulmányaival nem egyező recepttel találkozik, az Ego nem engedi a feltétel nélküli elfogadást.  Azt tanultam, hogy az egyik fő ízesítő a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!