Ízvadász-Képregény

Pindroch Csaba és a 4 évszakos székelykáposzta

4 évszakos könnyű székelykáposzta Sokan úgy tartják, a székelykáposzta tipikus téli, nehéz étel. Nekem más a véleményem. Akár nyári melegben éppen hogy jól esik egy savanykás, pikáns egytálétel, nem beszélve arról, hogy ma már bármikor vehetünk savanyított káposztát. Akár fél óra alatt elkészül.... Tovább »

Piknik Sydney-ben

Az átlag Sydney lakos hétvégén felpakol, családdal, barátokkal, munkatársakkal és kivonul a tengerpartra. Grillezni, szörfözni, focizni ez náluk a rögbi családi változata. Beszélgetni, sörözni (ez persze tilos a parton!!). Sütögetnek, szendvicset esznek élvezik a szabadságot. Tudom! nálunk nincs tengerpart, de az ötlet nekünk is jól jönne. Vízparton, parkokban, erdőben akárhol. A lényeg a barátkozás, és… Tovább »

Capribogyó

A századelőn nagyon divatos fűszer egy időre majdnem eltűnt a gasztronómiánkból. Mostanában amikor nagy divatja van a mediterrán konyhának ismét divatba jött. Mivel nagyon szeretem sokoldalúan használom. Vadak, halak, szárnyasok, mártások kitűnő ízesítője. Ráadásul étvágygerjesztő ( persze én nem ezért szeretem)és vérnyomáscsökkentő hatása is van, valamint az immunrendszert is erősíti. Itt vadon is nő a helyiek sóval, és savanyítva befőzik, mint régen nagymamáink a savanyúságokat.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!