Az Aldiban megláttam a vörös héjú Cleopatra újkrumplit(Magyar Termék), és azonnal eldöntöttem, hogy paprikás krumpli lesz ebédre. Vettem bele Wiesbauer szafaládét, mert többször jártam náluk, és Ők még mindig húsból készítik a termékeiket. Ráadásul jók is. Régi bölcsesség, hogy az új burgonyát ne főzd, hanem párold! Ezért a vastag talpú fedeles serpenyőmben olajon kipattogtattam a köménymagot, majd rádobtam a finomra vágott idei főzőhagymát, zöldpaprikát, fokhagymát,durvára őrölt borsot, majd egy kis ideig pirítottam. Hozzáadtam a lekapart héjú hasábra vágott burgonyát. Megszórtam delikáttal* és sóval kis fokozaton fedő alatt néhányszor átkeverve puhára pároltam. Legvégül piros paprikával megszórtam, még egyszer átpirítottam, majd kevés vízzel felengedtem. Felforraltam, és elkevert tejfölt tettem a tetejére és fejes salátával tálaltam.
*tudom, hogy többen ételízesítő ellenesek, én nem, a kínai konyha elég rég használja őket. Csak nézzük meg őket, van-e mellékhatása?
Do Hungarians care about the future eneironmvnt they leave their children?If they do they should protest bad companies that cut corners to save money and destroy the earth.It will poison people, land, food and water.Time to demand bad companies shut down.