Ízvadász-Képregény

“Top” Kedvenc fám a sonkafa

Nagyon szeretem a házi füstölt sonkát, de el kell ismernem, hogy a spanyol Serrano sonka különösen kedvelt  csemegém. Ezért is áhítattal néztem a SIAL-on ezt a fát! Több helyen olvastam már, hogy ezek a csodák  magyar mangalicából készülnek. Aminek tényleg van részben alapja, mert egy kis részük valóban tőlünk importált combból készül. Az igazság viszont ,hogy a legjobb minőséget egy ottani három ősi rokon, talán a legismertebb a Duroc fajta adja. Bár annyi mangalicánk lenne, hogy a világon ennyire közkedvelt húskészítmény tőlünk eredne. Jó lenne nálunk is készíteni ilyen típusú márkás sonkát.  Makkunk van amit a mangalica megehet, mint régen a Bakonyban, sónk fűszereink vannak amiben pácolhatjuk, ha még tengeri szelet találunk hozzá melyben szárad, és érlelődik  már el is készülhet! Addig is vágyakozom:

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!