Nagyon szeretem a házi füstölt sonkát, de el kell ismernem, hogy a spanyol Serrano sonka különösen kedvelt csemegém. Ezért is áhítattal néztem a SIAL-on ezt a fát! Több helyen olvastam már, hogy ezek a csodák magyar mangalicából készülnek. Aminek tényleg van részben alapja, mert egy kis részük valóban tőlünk importált combból készül. Az igazság viszont ,hogy a legjobb minőséget egy ottani három ősi rokon, talán a legismertebb a Duroc fajta adja. Bár annyi mangalicánk lenne, hogy a világon ennyire közkedvelt húskészítmény tőlünk eredne. Jó lenne nálunk is készíteni ilyen típusú márkás sonkát. Makkunk van amit a mangalica megehet, mint régen a Bakonyban, sónk fűszereink vannak amiben pácolhatjuk, ha még tengeri szelet találunk hozzá melyben szárad, és érlelődik már el is készülhet! Addig is vágyakozom:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: