Ízvadász-Képregény

Kánikulában is bableves

Fassolada, a görög bableves jellegzetessége, hogy készül hússal mondjuk füstölt pulykamellel, vagy nélküle. Persze a  babot se felejtsd ki , lehetőleg nagy szemű legyen zöldségekből, paradicsomból és görögös zöld fűszerekkel ízesítsd.  A sűrítő anyaga az igazán érdekes finomra vágott vöröshagymát főzünk bele a vége felé, mégpedig tekintélyes mennyiségben. Akár 1-2 fejnyit. Tapasztalatom szerint erre azért a kevésbé markáns hagymák az igaziak. Ilyen például az erdélyi édes Kibéd környéki hagyma, vagy az olasz fehér fajták a legjobbak.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!