Ízvadász-Képregény

Szárított vagy friss élesztő?

Otthon csak rendszertelenül sütök kelt tésztát, vagy kenyeret, vagy éppen lángost. Éppen ezért mindig van itthon szárított élesztő. Ennek sokkal hosszabb a szavatossági ideje, nem kell félnem, hogy megromlik. Iszonyú büdös tud lenni! Múlt héten kísérlet képpen friss osztrák gyártmányú élesztőt vásároltam. Éppen jókor, mert a család megszavazta a délutáni lángos evést. Most csak sima lisztből, sóból és meleg vízzel dagasztottam be. Persze azért egy kevés cukrot tettem a a felfuttatott élesztőbe amit egy kevés liszttel és vízzel kevertem el. Már akkor furcsállottam, hogy kifutott negyed óra múlva. A végén még egy kis olajjal átkevertem, hogy kelésnél ne száradjon ki a teteje, mert sütésnél márványos lesz. Amíg pihen megkapartam a fokhagymát és kevés sós vízzel felhígítottam, így könnyebb használni. Lereszeltem a sajtot, kikevertem a tejfölt. Fél óra pihentetés után átkevertem, majd fóliával letakart asztalra, a kezemmel kis darabokra szét szedtem. Ismét fél óra pihenő, majd olajban kisütöttem. Ilyen lett: 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!