Nem vagyok nagy híve a cukros üdítőknek, ha meg még szénsavas is akkor még kevésbé. Pedig kiegészítőknek érdemes használni őket, persze itt nem a különböző gyümölcs “ízű” aromákkal és ételfestékekkel ízesített, agyon cukrozott szörnyűségekre gondolok.
Nálam mindig van itthon ha már nem is házi készítésű, de legalább gyümölcsöt látott szörp. Kitűnő ízesítője a gyümölcsleveseknek, ezzel ízesítem a gyümölcs teáinkat, akár jeges formában is. Már írtam róla az Osztrákok pl. a száraz pezsgőjüket is bodza szörppel keverik.
Kitűnő kánikulai vendégváró :kis jég, szörp hideg tea tea, díszítés( ez lehet friss levél, gyümölcs, de néhány gyorsfagyasztott db. eper, málna, szeder is megteszi . De ha meglepetés vendég érkezik akkor van mivel megkínálni őket. Még egy fontos szempont, nincs tele a hűtöm, majd a szelektív hulladék gyűjtöm üres palackokkal, üvegekkel! Próbáld ki te is. Ezeket most az Aldiban vettem, de szeretem a Sió, és a Piroska szörpöt is használni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: