Ízvadász-Képregény

Azért volt abban jó is amikor a Szovjet csapatok ideiglenesen hazánkban állomásoztak

Azért volt abban jó is amikor a Szovjet csapatok ideiglenesen hazánkban állomásoztak: Megtanultuk tőlük a Bulocski receptjét.

Azért Marót Vikivel főztem meg ezt az ételt, mert Ő döntően amerikai stílust képviselt.  Hogy meg legyen a nagyhatalmi egyensúly!

Bulocski – túróval töltött sült zsemle 


4 zsemle
25 dkg tehéntúró
4 tojás sárgája
½ l tej
¼ vanília rúd
1 cs. mazsola
4 kk. méz, vagy porcukor
1 kk. reszelt citromhéj


4 db zsemle kalapját levágjuk. Belsejét kikaparva meglocsoljuk kevés, édes vaníliás tejjel. 25 dkg tehéntúrót villával szétnyomkodunk, és összekeverjük 4 kávéskanál porcukorral vagy mézzel, egy csomag vaníliás cukorral, kevés reszelt citromhéjjal, 2 tojássárgájával, a tejbe áztatott és kinyomkodott zsemlebéllel, 2 evőkanál megmosott mazsolával, végül a tojáshabbal. Az ízes tölteléket halmozzuk a zsemlékbe, majd egy mély hőálló tálba vagy tepsibe téve kalapjával letakarjuk, és 2-3 dl édes, 2 egész tojással elkevert tejjel meglocsolva addig sütjük, amíg a tejet fölszívja, a teteje pedig enyhén megpirul. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!