Ízvadász-Képregény

Almás krémes – Feng Shui sütemény

Almás krémes – Feng Shui sütemény 

Horváth Mária Feng Shui szakértő


a tésztához:
1 kg savanyú alma (hámozva), – fa
9 db tojás, – föld
25 dkg cukor, – föld
25 dkg finomliszt – fa
1 cs. sütőpor, – fa
3 evőkanál víz,
1 púpozott evőkanál kakaó, – tűza krémhez:
5 tojás sárgája, – föld
2 evőkanál liszt, – fa
3 evőkanál cukor, – föld
1 cs. vaníliás cukor, – föld
7 dl tej, – föld
25 dkg vaj vagy margarin, – föld
10 dkg porcukor – földa csokimázhoz:
3 evőkanál cukor, – föld
3 evőkanál kakaó, – tűz
3 evőkanál víz,
3 dkg vaj – föld

Tudom egy kicsit macerás, de mit csináljunk ha ennyi elem(föld,víz, levegő, tűz, fa) van.


1. A tészta készítése: A nagyon vékonyra felszeletelt almát fóliával kibélelt tepsibe szeleteljük. A fóliát előzőleg vajjal vagy margarinnal megkenjük. A tojások fehérjéjét habbá verjük. A sárgáját a cukorral, a sütőporral és a vízzel szintén habosra verjük. Az így kikevert tojássárgás masszához óvatosan hozzáadjuk a finomlisztet, a végén pedig lassan hozzáadjuk felvert fehérjét is.
A fele tésztát az almára simítjuk, majd a másik felébe belekeverjük a kakaót. Végül ezt is rásimítjuk a sárga tésztára. Előmelegített sütőben, kb. 180ºC megsütjük. Sülés után kifordítjuk a tepsiből úgy, hogy az almás része kerüljön felülre. A fóliát levesszük, teljesen kihűtjük.

2. A krém elkészítése:
A rámát a porcukorral habosra keverjük.
A tojás, a liszt, a cukor és a vaníliás cukor keverékét szintén habosra verjük, majd lassan, hogy ne csomósodjon, hozzáadjuk a tejet. Állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
Ha ez a főzött krém kihűlt, hozzátesszük a margarinnal összekevert porcukrot. Jól eldolgozzuk. (Ha nagyon különlegeset szeretnénk, akkor még 2 dl tejszínből vert habot is belekeverünk.)

3. A csokimáz készítése: A cukrot, a kakaót a vízzel sűrűre főzzük, hűltében belekeverjük a vajat. Ezt a mázat aztán szabálytalan alakzatban rácsurgatjuk a süteményre.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!