Ízvadász-Képregény

Szabó Győző és egy étel amely körbejárta a földet. Vindaloo

Elvileg ez portugál étel volt, de elkerült Indiába majd Ausztráliába, Majd Amerikába, Németországba,   Angliába, és  hozzánk is eljutott.  De addigra” saját anyja sem ismerne rá”  Szabó Győzővel ezt a receptet főztük meg.

Sertés vindaloo

 

Hozzávalók:

 

60 dkg sertés lapocka

1 fej vöröshagyma

2-3 ek. Olaj

1 tk. Só

2 ek. Borecet

4-5 db. chilli paprika

3 gerezd fokhagyma

1 tk. gyömbér

Csipet fahéj

5-6 db. szegfűbors

Köretként basmati rizs, burgonya

Izlés szerint:

Garam masala

Curry  paszta, mert levélhez mi ritkán jutunk hozzá

 

Elkészítés:

A húskockákat sós, ecetes pácban pihentetjük. Olajban lepirítjuk a hagymát, rátesszük a húst. Pároljuk, hozzáadjuk a megőrölt fűszerkeveréket, és fedő alatt pároljuk. A rizst 1:2 arányban megfőzzük. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!