Elvileg ez portugál étel volt, de elkerült Indiába majd Ausztráliába, Majd Amerikába, Németországba, Angliába, és hozzánk is eljutott. De addigra” saját anyja sem ismerne rá” Szabó Győzővel ezt a receptet főztük meg.
Sertés vindaloo
Hozzávalók:
60 dkg sertés lapocka
1 fej vöröshagyma
2-3 ek. Olaj
1 tk. Só
2 ek. Borecet
4-5 db. chilli paprika
3 gerezd fokhagyma
1 tk. gyömbér
Csipet fahéj
5-6 db. szegfűbors
Köretként basmati rizs, burgonya
Izlés szerint:
Garam masala
Curry paszta, mert levélhez mi ritkán jutunk hozzá
Elkészítés:
A húskockákat sós, ecetes pácban pihentetjük. Olajban lepirítjuk a hagymát, rátesszük a húst. Pároljuk, hozzáadjuk a megőrölt fűszerkeveréket, és fedő alatt pároljuk. A rizst 1:2 arányban megfőzzük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: