Képzeljétek el a Kedvesem jelentkezett egy főzőtanfolyamra. Amikor megtudtam csak arra kértem ne árulja el ki a párja. Milyen ciki volna, ha kiderül, hogy nem én tanítom főzni. Ráadásul apám szülőföldje Kalocsa közelében nagyon sok Rác származású család él és nekik ez gyakori családi ebédjük. Bár Ők inkább halból készítik.Természetesen a szomszédaik is átvették ezt a receptet, ezért már egész fiatalon ha nagymamához utaztunk gyerekkoromban gyakran kaptuk ezt az ételt ebédre. Rácos csirkecomb agyagedényben, kezdő háziasszonyok, siker étele![]()
Rácos csirkecomb

4 egész csirkecomb
3 db. paradicsom
2 nagy fej hagyma
2 nagyobb zöldpaprika1-2 hegyes paprika, ha szeretjük az erőset
1 színes kaliforniai paprika
10 dkg bacon szalonna
4 nagyobb burgonya
1 pohár tejföl
1 pohár tejszín
kevés só
frissen őrölt bors
olaj a sütéshez |

A csirkecombot kifordítjuk csontjából, hogy könnyebben átsüljön. Az összes hozzávalót megtisztítjuk, feldaraboljuk, mindent berakunk egy jénai edénybe, vagy római edénybe, és elkezdjük sütni. A burgonyát nagyobb darabokra vágjuk, hogy ne puhuljon túl. Amikor már majdnem kész, ráöntünk egy pohár tejfölt, vagy tejszínt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: