A a fogadalmam szerint csak finom ételeket és kitűnő borokat iszom. Ez a recept mindkét kritériumnak megfelel. Fő ízesítője marsala bor, talán a mi tokajinkhoz lehet legjobban hasonlítani. Markáns ízek és száraz, édes borokra ritkán jellemző gazdag ízvilág.
Egy helyi híresség kertjében főzök :
Szicília Marsala csirke: Csirke Marsala Szicíliai étel
Pollo alla Marsala
![]() 2 nagy csirkemell, vékony szeletekre vágva (borjúhús is használható) 1 üveg Marsala bor (édes szicíliai bor, amit Tokaji aszúval is kiválthatunk) teljes kiőrlésű liszt olíva olaj 50 g capr bogyó 1 nagy citrom leve 2 ek. vágott friss petrezselyem só, borsolaszos zöld fűszerek bazsalikom, oregánó díszítésre. |
Egy nagy serpenyőben néhány másodpercig melegítjük az olajat vigyázva, hogy ne égjen. A lisztbe forgatott csirkehús szeleteket az olajba tesszük, rendszeresen forgatjuk. Megszórjuk sóval, borssal, hozzáadjuk a citromlevet. Amikor a csirke némileg megsült, vigyázva ráöntjük fél üveg Marsala bort, elkeverjük. Kb. 2 perc alatt az alkohol elillan az ételből. Amikor majdnem kész hozzá kell adni a petrezselymet, végül a capri bogyót. Ha sűrűbb mártást szeretnénk, adjunk hozzá még lisztet.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: