Ízvadász-Képregény

Nagy szerelem Szicília, és a marsala bor

A a fogadalmam szerint csak finom ételeket és kitűnő borokat iszom. Ez a recept mindkét kritériumnak megfelel. Fő ízesítője  marsala bor, talán a mi tokajinkhoz lehet legjobban hasonlítani. Markáns ízek és száraz, édes  borokra ritkán jellemző gazdag ízvilág.

Egy helyi híresség kertjében főzök :

Szicília Marsala csirke: Csirke Marsala Szicíliai étel 
Pollo alla Marsala


2 nagy csirkemell, vékony szeletekre vágva (borjúhús is használható)
1 üveg Marsala bor (édes szicíliai bor, amit Tokaji aszúval is kiválthatunk)
teljes kiőrlésű liszt
olíva olaj
50 g capr bogyó
1 nagy citrom leve
2 ek. vágott friss petrezselyem
só, borsolaszos zöld fűszerek bazsalikom, oregánó díszítésre.


Egy nagy serpenyőben néhány másodpercig melegítjük az olajat vigyázva, hogy ne égjen. A lisztbe forgatott csirkehús szeleteket az olajba tesszük, rendszeresen forgatjuk. Megszórjuk sóval, borssal, hozzáadjuk a citromlevet. Amikor a csirke némileg megsült, vigyázva ráöntjük fél üveg Marsala bort, elkeverjük. Kb. 2 perc alatt az alkohol elillan az ételből. Amikor majdnem kész hozzá kell adni a petrezselymet, végül a capri bogyót. Ha sűrűbb mártást szeretnénk, adjunk hozzá még lisztet.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!