Ízvadász-Képregény

Fitnesz pizza Sinkó Andival

Sinkó Andi régi barátom. Amikor elfogadta a meghívásomat sokat gondolkodtam azon, hogy mit főzzünk együtt. Arra gondoltam, neki különösen vigyázni kell az alakjára. Tévedtem, persze ennyi mozgás mellett tényleg felesleges a fogyókúra. Szerencsére nagyon ízlett neki a főztünk, és nagy számú tanítványinak bizonyára jól jön ez a kedvelt ételünk újra hangolva.

http://www.youtube.com/watch?v=bNgrUzmIBHg&feature=g-all-u&context=G2324fccFAAAAAAAAHAA

A remekmű, kérsz egy falatot?

A recept


40 dkg teljes kiőrlésű liszt, tönköly liszt
3 dkg friss élesztő
1 evőkanál cukor
2,5 dl langyos víz
1,5 kávéskanál só
2 evőkanál olaj



A lisztet tálba szitáljuk, a szétmorzsolt élesztőt a cukorral együtt a közepébe tesszük. Hozzáöntjük a vizet, 30 percig lefedve kelesztjük. Ezután hozzáadjuk a sót, majd az egészből nyújtható tésztát dagasztunk, cipót formálunk, és négy részre vágjuk. 

Pizza feltét
A pizza tésztát saját készítésű paradicsom pürével kenjük meg. A friss paradicsomot kevés vízben fedő alatt 2 gerezd fokhagymával főzzük, majd bot mixerrel pürésítjük. Tehetünk hozzá pizza, vagy olasz fűszerkeveréket, ha van friss fűszernövényeket a kertből. Ha nincs friss paradicsom, használhatunk paradicsom konzervet is, de a sűrített paradicsom konzerv nem pizzához való.

A feltétnél szárnyalhat a fantáziánk. Vékonyra vágott cukkíni, brokkoli, uborka, gomba, zöldpaprika, kaliforniai paprika, sovány sonka, sajtok, virsli, párizsi, mozzarella sajt, ha van cheddar sajt. A tetejére pizza fűszerkeveréket szórunk, esetleg oregánot, majd be a sütőbe, és néhány perc alatt kész.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!