Sinkó Andi régi barátom. Amikor elfogadta a meghívásomat sokat gondolkodtam azon, hogy mit főzzünk együtt. Arra gondoltam, neki különösen vigyázni kell az alakjára. Tévedtem, persze ennyi mozgás mellett tényleg felesleges a fogyókúra. Szerencsére nagyon ízlett neki a főztünk, és nagy számú tanítványinak bizonyára jól jön ez a kedvelt ételünk újra hangolva.
http://www.youtube.com/watch?v=bNgrUzmIBHg&feature=g-all-u&context=G2324fccFAAAAAAAAHAA
A recept
40 dkg teljes kiőrlésű liszt, tönköly liszt 3 dkg friss élesztő 1 evőkanál cukor 2,5 dl langyos víz 1,5 kávéskanál só 2 evőkanál olaj |
A lisztet tálba szitáljuk, a szétmorzsolt élesztőt a cukorral együtt a közepébe tesszük. Hozzáöntjük a vizet, 30 percig lefedve kelesztjük. Ezután hozzáadjuk a sót, majd az egészből nyújtható tésztát dagasztunk, cipót formálunk, és négy részre vágjuk.
Pizza feltét
A pizza tésztát saját készítésű paradicsom pürével kenjük meg. A friss paradicsomot kevés vízben fedő alatt 2 gerezd fokhagymával főzzük, majd bot mixerrel pürésítjük. Tehetünk hozzá pizza, vagy olasz fűszerkeveréket, ha van friss fűszernövényeket a kertből. Ha nincs friss paradicsom, használhatunk paradicsom konzervet is, de a sűrített paradicsom konzerv nem pizzához való.
A feltétnél szárnyalhat a fantáziánk. Vékonyra vágott cukkíni, brokkoli, uborka, gomba, zöldpaprika, kaliforniai paprika, sovány sonka, sajtok, virsli, párizsi, mozzarella sajt, ha van cheddar sajt. A tetejére pizza fűszerkeveréket szórunk, esetleg oregánot, majd be a sütőbe, és néhány perc alatt kész.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: