Ízvadász-Képregény

Az ősi hallstatti sóbánya

Már az ősember is rájött, hogy a só mennyire megváltoztatja az ételek ízét. Sőt még mint az egyik legfontosabb  tartósító szerük is idővel ez lett. Egyre mélyebben termelték ki a sót, egyre nagyobb veszélyek árán is.  Akár életük kockáztatásával is hozzá akartak jutni ehhez a kincshez. Ebben a festői kisvárosban van Európa legrégebbi ismert sóbányája, a bátrabbak a sócsúszdán is lejutnak a mélybe. A kutatások során itt találták meg az őskori sóbányász mumifikálódott tetemét. Ha erre jársz ne hagyd ki!

http://www.hallstatt.net/

http://www.salzwelten.at/salz_en/index.php?option=com_content&view=article&id=81&Itemid=64

 


Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!