Ízvadász-Képregény

Pindroch Csaba és a 4 évszakos székelykáposzta

4 évszakos könnyű székelykáposzta Sokan úgy tartják, a székelykáposzta tipikus téli, nehéz étel. Akár nyári melegben éppen hogy jól esik egy savanykás, pikáns egytálétel, nem beszélve arról, hogy már bármikor vehetünk savanyított káposztát. De magunknak is savanyíthatunk. Akkor marad könnyű az étel, ha nem a legzsírosabb alapanyagokkal tesszük tele. Egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel, s a végén egy pohár finom vörösborral igazi íz harmóniát élvezhetünk. 


60 dkg pulykacomb, vagy sovány sertéshús
1 kg friss, savanyú káposzta
1 csomag új hagyma (vagy 1 vöröshagyma)
6-8 dkg sovány bacon szalonna, vagy füstölt pulykacomb
2 gerezd fokhagyma
1 pohár tejföl, joghurt
1 evőkanál liszt (ha lehet, teljes kiőrlésű)
1 evőkanál piros paprika
1 leveskocka, vagy némi húsleves por
só, egész bors, babérlevél, kömény

Az étel akkor fog igazán gyorsan elkészülni, ha kipróbálod, hogyan is készül kuktában. A bacon szalonna zsiradékát az edényben kiolvasztjuk, rászórjuk a szeletelt fokhagymát, újhagymát, köménymagot, babérlevelet, egész borsot, üvegesre pirítjuk. Rászórjuk a piros paprikát, majd azonnal rádobjuk a felkockázott húst, pirítjuk zsírján. Ezután jöhet a káposzta, ki mennyire szereti savanyúan, vagy ha kevésbé savanyúan, akkor többször vízben átmosva-kinyomkodva. Ekkor kevés vízzel felengedjük, éppen hogy ellepje, beledobjuk a leveskockát, rátesszük a fedőt. Kuktában lezárva mindösszesen 25 percet fő. A végén egy kevés liszttel elkevert tejfölös habarással sűrítjük be.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!