Ízvadász-Képregény

Pácolt harcsafelfújt rókagombás, bazsalikomos tésztával

Annak idején harcsafelfújt receptet a Belcanto étteremben gyűjtöttem Hercz Gyögynél : Ez egy nagyon látványos étel, igazi könnyű étel: Pácolt harcsafelfújt rókagombás, bazsalikomos tésztával 


10 db. tojás
0,5 dl száraz fehérbor
0,5 kg harcsafilé
10 dkg forrázott spenót
0,5 l tejföl
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
20 dkg rozskenyér

fehér borskörethez0,5 l száraz fehérbor
0.5 dl olíva olaj
0,5 kg tészta
10 dkg rókagomba
10 dkg kagylóbél
1 dl tejszín
1 citrom
friss bazsalikom

A harcsafilét apró kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával és fehér borral elkeverjük. Kb. 6 órán át hűtőben pácoljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját bekeverjük a pácolt hallal, a spenóttal, és a pirított kenyérkockával. Tojáshabbal lazítjuk, majd kiolajozott formába töltjük és 30 perc alatt gőzös sütőben készre pácoljuk.

Köret készítése:

Kevés olíva olajon megpirítjuk a kagylót és a gombát. Felöntjük tejszínnel és fehér borral. Belekeverjük a vágott bazsalikomot és a főtt tésztát.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!