Annak idején harcsafelfújt receptet a Belcanto étteremben gyűjtöttem Hercz Gyögynél : Ez egy nagyon látványos étel, igazi könnyű étel: Pácolt harcsafelfújt rókagombás, bazsalikomos tésztával
![]() 10 db. tojás 0,5 dl száraz fehérbor 0,5 kg harcsafilé 10 dkg forrázott spenót 0,5 l tejföl 3 gerezd fokhagyma 2 dl tejszín 20 dkg rozskenyér só fehér borskörethez0,5 l száraz fehérbor 0.5 dl olíva olaj 0,5 kg tészta 10 dkg rókagomba 10 dkg kagylóbél 1 dl tejszín 1 citrom friss bazsalikom |
A harcsafilét apró kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával és fehér borral elkeverjük. Kb. 6 órán át hűtőben pácoljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját bekeverjük a pácolt hallal, a spenóttal, és a pirított kenyérkockával. Tojáshabbal lazítjuk, majd kiolajozott formába töltjük és 30 perc alatt gőzös sütőben készre pácoljuk.
Köret készítése:
Kevés olíva olajon megpirítjuk a kagylót és a gombát. Felöntjük tejszínnel és fehér borral. Belekeverjük a vágott bazsalikomot és a főtt tésztát.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: