Sváb zöldbabfőzelék.
Már rég főztem sváb zöldbab főzeléket most sort kerítettem
rá. Ezt a receptet Anyósomnál szerettem meg. De valahogy enyém soha nem lett
olyan jó, mint az övé. Míg az ember fiatal és tanulmányaival nem egyező recepttel
találkozik, az Ego nem engedi a feltétel nélküli elfogadást. Azt tanultam, hogy az egyik fő ízesítő a
vöröshagyma. Hát a Gannai-Pápai svábok nem így gondolják, Ők fokhagymával, kis
delikáttal, és paprikával, viszont bőséges tejföllel, na és kockára vágott
burgonyával főzik. Meg is van az
eredménye. Amikor Sydneyben egy rövid
ideig az ottani talán legdivatosabb magyar étteremben hazai specialitásokat
főztem bevetettem ezt a receptet. Hamarosan Lőwy Úr , aki Ausztrália egyik leggazdagabb
embere övé az ottani legnagyobb pláza lánc a Westfield, (természetesen magyar
származású )többször eljött, hogy üresen feltét nélkül ezt rendeljen.
Én azért sütöttem rá egy kis kolbászt is, egy idő óta a „Míves
parasztkolbászt” használom főzésre, de mostanában ennek is romlott a minősége,
kereshetek más márkát.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: