Ízvadász-Képregény

Paprikás “kövesztett” szalonna

Kövesztett szalonna

Ennek az ételnek  nagymestere Apósom, Geri Papa volt. A sertés császárhús nem csak a kínai,
hanem a magyar konyhának is nagy csemegéje. Az Angolszász kultúrában ebből
készül a Bacon szalonna. De most térjünk vissza a paprikás abált elkészítési
módra Néhány napja az Auchanban nagyon kívánatos csomagolt császárhúst
találtam. Kétujjnyi szeletekre vágtam, majd, fokhagymás, ételízesítős (só
helyett) vöröshagymás, ízvadász fűszerkeverékes, abáló lében vaj puhára főztem.
A levéből kivéve még forrón bekentem zúzott fokhagymával elkevert Piros Arany
fűszerkeverékkel lehet ez csípős is, ha így szeretjük. Készülhet ez nyers húsos füstölt szalonnából is! Amikor
elkészültem fóliával letakarva a teraszra kitettem, hogy kifagyjon. Lila hagymával paradicsommal, színes paprikával napokig ez volt a vacsoránk.CsalOed2012BarnaszOUlinap036.jpg (864×648)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Cydney says:

    Sanya2011. december 12. he9tfőA BGOS Isteni, ttousiahatnm. Lengyel barataink hivtak meg ra egyszer, es komoly kisertesbe estem, hogy ne valtsam-e le a kedvenc szekely-kaposztat Ami a fenti receptbf6l is kiderul, de nem lehet elegge hangsulyozni, az a gombak alkalmazasa: a mi lengyel barataink ugy hasznaljak a szaritott gombat (mindenfelet), mint mi a petrezselymet (nemelyek a natriumglutamat=umamit)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!