Volt feleségem édesapja Gannai-Pápai sváb származású volt. Volt alkalmam megismerni kultúrájukat, lelkületüket, életformájukat. És nagyon sok ételük vált kedvencemé. A zsemlés véres hurka ezek közé tartozott. A Soroksári svábok ezt még fel is füstölték…. Nagy örömömre Konrád megosztotta velünk a családi receptet. Ők szezonban rendszeresen saját készítésű malacságokkal lepik meg vendégeiket. Hurkák, füstölt csülök stb! Isten tartsa meg szokásukat. Csurogjon a nyálatok Nektek is!
Azért a hurkakészítésnél a Papa is besegít! Valamint a borkészítés is az Ő reszortja!
Kérsz egy harapást? Nézd meg a saját készítésű uborkát is (féltve őrzött Nagymamai recept) ja! a bor is saját!!!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: