Ízvadász-Képregény

Roy és a Szabolcsi töltött paprika

Szabolcsban Editkétől tanultam ezt a receptet, mivel megtudtam, hogy Roy figyel a vonalaira ezért leptem meg ezzel a finomsággal. Bejött!

vlcsnap2012012714h23m47s251.png (767×428)És a mű

vlcsnap2012012714h25m34s32.png (762×443)s a recept:

szabolcsi töltött paprika, káposzta, vagy vegyesen 
Származási hely: Nyíregyháza Sóstó, Szabolcs Szatmár Bereg megye


60 dkg darált sertés lapocka
1 nagy fej vöröshagyma
1 csésze rizs
só, bors, ételízesítő ízlés szerint
1 kis fej káposzta
4-5 db. színes zöldpaprika
5-6 szelet nyers füstölt hús
1 l házi paradicsomlé, vagy 100%-os ivólé


A káposzta leveleit „megabáljuk”, sós vízben pár percig felfőzzük. A tölteléket elkészítjük: a rizshez hozzáadjuk a darált húst, és a káposzta főzőlevéből a rizs mennyiségének kétszeresét forrón. Állni hagyjuk 10-15 percig, ez alatt a rizs kissé megduzzad. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, apróra vágott vöröshagymával. A zöldpaprikákat kifúrjuk, a magokat kiszedjük. A tölteléket káposztalevelekbe és a kifúrt paprikákba töltjük. Egy lábosba rétegezzük a káposztát, a hús szeleteket, a paprikát. Közben minden réteg után paradicsomlevet öntünk rá. Kb. fél órát főzzük lefedve, egy tányért ráhelyezve, hogy minden tölteléket lefedjen a paradicsomlé. Télen készíthetjük kelkáposzta levelet betöltve, és a rizst kukorica darára is cserélhetjük, ekkor kissé tovább kell főzni.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!