Itt már kiderült, hogy sós a lepény! Ez után landolt a szemétbe.
Pedig nagy gusztusos!
Persze nem vagyok amnéziás, ez a recept szinte mindenféle gyümölccsel készülhet, nekem ez a kedvencem!
Cseresznyés lepény |
![]() 36 dkg liszt 12 dkg vaj 2 tojás sárgája 1 dl tejföl vagy tejszín 2 dl tej 2 dkg élesztő kevés só 1 kanál cukor 50 dkg cseresznye kimagozva 5 dkg vaj a tepsi kikenéshez 10 dkg fahéjas gyümölcscukor a tetejére |
A tészta alapanyagokból tésztát keverünk, kivajazott tepsibe nyújtjuk. Tetejére kimagozott cseresznyét teszünk, fahéjas gyümölcscukorral meghintjük. Fél órát pihentetjük, és forró sütőben kisütjük.
Je1 zne1m cike1nske9 řezy takto: 210 g hl. mouky, 140 g me1sla, 70 g cukru, 2 žloutky = těsto. Ne1plň je ze 2 bedlků, 100 g mletfdch ořechů, 150 g cukru, 1 lžedce kakaa a jako ořech me1sla. Odpočinute9 těsto se rozděled na 5 dedlků, každfd z nich se vyve1led na ve1leček de9lky velke9ho plechu. Obre1cenou vařečkou v každe9m ve1lečku uděle1me po cele9 de9lce žle1bek, do něhož de1me připravenou ne1plň. Pečeme v medrně teple9 troubě a ještě teple9 kre1jedme na šikme9 řezy. Už rcuuknejeme. Cukroved vypade1 daleko le9pe než recepty s těstem na celfd plech. Přeji dobrou chuť!
Děkuji moc Hezký den