Ízvadász-Képregény

Falusi Mariann és a meggyes lepénye

 

vlcsnap2012012410h57m12s94.png (768×430)Itt már kiderült, hogy sós a lepény! Ez után landolt a szemétbe.

vlcsnap2012012411h00m31s44.png (768×433)

Pedig nagy gusztusos!vlcsnap2012012410h58m52s106.png (764×431)

Persze nem vagyok amnéziás, ez a recept szinte mindenféle gyümölccsel készülhet, nekem ez a kedvencem!

Cseresznyés lepény 

36 dkg liszt
12 dkg vaj
2 tojás sárgája
1 dl tejföl vagy tejszín
2 dl tej
2 dkg élesztő
kevés só
1 kanál cukor
50 dkg cseresznye kimagozva
5 dkg vaj a tepsi kikenéshez
10 dkg fahéjas gyümölcscukor a tetejére


A tészta alapanyagokból tésztát keverünk, kivajazott tepsibe nyújtjuk. Tetejére kimagozott cseresznyét teszünk, fahéjas gyümölcscukorral meghintjük. Fél órát pihentetjük, és forró sütőben kisütjük.

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Lilia says:

    Je1 zne1m cike1nske9 řezy takto: 210 g hl. mouky, 140 g me1sla, 70 g cukru, 2 žloutky = těsto. Ne1plň je ze 2 bedlků, 100 g mletfdch ořechů, 150 g cukru, 1 lžedce kakaa a jako ořech me1sla. Odpočinute9 těsto se rozděled na 5 dedlků, každfd z nich se vyve1led na ve1leček de9lky velke9ho plechu. Obre1cenou vařečkou v každe9m ve1lečku uděle1me po cele9 de9lce žle1bek, do něhož de1me připravenou ne1plň. Pečeme v medrně teple9 troubě a ještě teple9 kre1jedme na šikme9 řezy. Už rcuuknejeme. Cukroved vypade1 daleko le9pe než recepty s těstem na celfd plech. Přeji dobrou chuť!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!