Vadas marha

50 dkg marha hátszín
20 dkg sárgarépa
1 szál gyökér
¼ fej zeller
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 ek. olaj
2 dl tejföl
2 dl tejszín
1 ek. liszt
2 ek. mustár
¼ citrom
4-5 levél babérlevél
4-5 szem egész bors
2-3 ek. gyümölcscukor
50 dkg tésztaköret |

A pác elkészítéséhez a felsorolt fűszereket, zöldségeket felfőzzük vízben. A fűszereket érdemes teatojásba tenni, mert ezzel rögtön le is szűrjük a levet. Kihűtjük, és 1-2 napra hűtőbe téve bepácoljuk a marhahúst. Pácolás után forró olajban a hús minden oldalára kérget sütünk, félretesszük. A kisült hús zsiradékjában lepirítjuk az összedarabolt sárgarépát, gyökeret, zellert, vöröshagymát, babérlevelet, citromot. Használjuk fel a pácolási zöldségeket, de egészítsük ki még sárgarépával. Amikor zsírjára lepirultak zöldségeink, kevés liszttel megszórjuk, felengedjük a páclé egy részével. Az elősütött húsokat visszatesszük ebbe a lébe, s fedő alatt lassan pároljuk, míg meg nem puhulnak. Ekkor kivesszük a húsokat. A főző léhez hő kiegyenlítéssel hozzátesszük a mustár-tejföl-tejszín keverékét. A babérlevelet vegyük ki a pépesítés előtt, mert darabos lesz tőle a mártásunk. Ezután bot mixerrel, vagy turmix géppel mártássá pépesítjük, és kiforraljuk. Ha szükséges, gyümölcscukorral édesítjük.
|
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: