Ízvadász-Képregény

Flódni, Zsidó ünnepi sütemény, Raj Ráchel


a tésztához:

50dkg liszt,
25dkg margarin,
10 dkg cukor,
2 tojássárgája,
kb.1 dl bor

Almatöltelékhez:
55 dkg kockára vágott alma
1 dl bor
10 dkg cukor
kevés fahéj

cukros sziruphoz:
6 dl víz
40dkg cukor

Máktöltelékhez:
35 dkg darált mák
1 citrom reszelt héja
fahéj
mazsola
1 ek. bor

Diótöltelékhez:
35 dkg darált dió
1 narancs reszelt héja
mazsola
fahéj
1 ek. bor

továbbá:
2-3 dl házi szilva lekvár

1 egész tojásvlcsnap2012012018h41m39s121.png (768×576)vlcsnap2012012018h43m19s115.png (768×576)vlcsnap2012012018h44m20s198.png (768×576)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. magdi ménesi says:

    Magdika, ismered?? brutál jó!! én eddig csak Ráchel üzletében ettem, de nem rég megsütöttem. Időigényes, de én imádom.

    puszi:Zs.

  2. sera says:

    Mar regen irtatok ide, de hatha kapok valaszt.Nem sok receptet talaltam a flodnirol, de ahanyat annyi felet. Ez a fenti recept ez Rachel flodnija (mert ugy olvastam, hogy az csaladi titok). Erdekelne ezen kivül az elkeszites menete mint pl. a ket belsö lapot külön kell megsütni es ugy felepizteni a retegeket illetve hany fokon es percog kell s flodnit sütni. köszi a valaszokat

  3. Katalin Tuszinger says:

    Mekkora tepsi méret ekkora adag.

  4. Sassné Haranth Katalin says: (előzmény @Katalin Tuszinger)

    Elég későn vettem észre a kérdésed. 25×35 cm.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!