a tésztához:
50dkg liszt,
25dkg margarin,
10 dkg cukor,
2 tojássárgája,
kb.1 dl bor
Almatöltelékhez:
55 dkg kockára vágott alma
1 dl bor
10 dkg cukor
kevés fahéj
cukros sziruphoz:
6 dl víz
40dkg cukor
Máktöltelékhez:
35 dkg darált mák
1 citrom reszelt héja
fahéj
mazsola
1 ek. bor
Diótöltelékhez:
35 dkg darált dió
1 narancs reszelt héja
mazsola
fahéj
1 ek. bor
továbbá:
2-3 dl házi szilva lekvár
1 egész tojás
Magdika, ismered?? brutál jó!! én eddig csak Ráchel üzletében ettem, de nem rég megsütöttem. Időigényes, de én imádom.
puszi:Zs.
Mar regen irtatok ide, de hatha kapok valaszt.Nem sok receptet talaltam a flodnirol, de ahanyat annyi felet. Ez a fenti recept ez Rachel flodnija (mert ugy olvastam, hogy az csaladi titok). Erdekelne ezen kivül az elkeszites menete mint pl. a ket belsö lapot külön kell megsütni es ugy felepizteni a retegeket illetve hany fokon es percog kell s flodnit sütni. köszi a valaszokat
Mekkora tepsi méret ekkora adag.
Elég későn vettem észre a kérdésed. 25×35 cm.