Ízvadász-Képregény

A legfinomabb sült hús.

Sült hús specialitásom:

Sült húst nagyon sok féle képen lehet elkészíteni szerintem így a legjobb. Ennek a receptnek is története van. Réges-régen kedves munkatársam Helbich Pista bácsi, ő volt a Gastrofol üzem hús részlegvezetője tanított meg erre a különleges sült hús elkészítési fortélyra. Persze az óta csiszoltam néhány dolgot rajta, da az alapja hasonló, és bombabiztos, és boszorkányosan egyszerű!

Ujjnyi vastag szeletekre vágom a húst, lehet lapocka, dagadó, tarja de még a csont mentén szétvágott oldalas is . Ha van itthon egy néhány szelet nyers füstölt szalonnát is  adok hozzá. Berakom egy vastag talpú serpenyőbe, és annyi vízzel engedem fel, hogy ellepje. Fűszerezem fokhagyma, összevágott vöröshagyma, köménymag, ízvadász fűszerkeverék (ez bocsi titkos! A teljes magyar történelem fűszervilága benne van) só, frissen őrölt bors, ételízesítő delikát, stb. Ráteszem a zsírt, ne sajnáld! (mangalica, liba, kacsa, vaj, végszükség esetén olaj) gondolj bele, hogy a megmaradt hús a zsírjában értékes csemege lesz! Lefedem és párolom. Amire megpuhul a levét is elfövi, és vaj puha lesz. És mindkét felét már fedő nélkül átsütöm. Itt igényel egy kicsit több figyelmet, mert a hagyma miatt könnyen oda ég ezért többször át kell keverni!

Képzeld el , hogy a húsból kioldódó íz adó  húsbázisokat a megfőtt hagymafélékkel rásütjük a húsra. Utolérhetetlen zamatot ad.    CsalOed2012BarnaszOUlinap029.jpgcsOIki20.jpg (864×648)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!